Újszülött fotózás

Az újszülött fotózás…

a legtöbb szenzitivitást igénylő műfaj, de egyben a leggyönyörűbb is. Az újszülöttek már egyéni tulajdonságokkal születnek, és ez nem csak külsőre értendő. Vannak nyugodt, és vannak ingerkereső, kevesebbet vagy nehezen alvó babák. Egy újszülött fotózásnál a legfontosabb szempont a baba biztonsága és jólléte. Nem erőltetünk semmit és mindent Hozzá igazítunk. Közben éhes lehet, pelust kell cserélni, ez mind természetes. Épp ezért nincs kapkodás és fontos, hogy a Szülők is nyugodtak legyenek, mert a baba tükrözi a hangulatukat. Természetesen én is mindent megteszek, hogy kellemes hangulatú legyen az újszülött fotózás. Együtt választjuk ki a kiegészítőket, és mindent végig megbeszélünk. Egy újszülött fotózás általában 3-4 óra, ebben természetesen benne van a kisbaba igényeinek kielégítése, de mivel tovább is elhúzódhat a baba habitusától függően érdemes mindig ráhagyni. 

További fontos információk a képek alatt

 

Mi a különbség a kórházi és a profi újszülött fotózás között?

Nagyon fontos tudni, hogy mi a különbség a kórházi futószalagos és egy profi újszülött fotózás között. A kórházban 1ruhában, 1pózban fotózzák a babát, kizárólag pár kelléket cserélnek körülötte, ezzel teszik változatossá a képeket. Nem altatják a babát, hanem éppen aktuális “állapotuk szerint” ébren vagy alvás közben fotózzák. Nagyon értékesek számunkra ezek a képek is, hiszen a legnagyobb kincsünk első napjai. De mivel futószalagon megy, ezáltal sokkal gyorsabb, nincs babaöltöztetés, pózváltás és ami a leghosszabb idő: nincs altatás. És nincs a szülőkkel esetleg testvérekkel közös kép, márpedig éppen ezeken érezni,hogy Anya/Apa kezében mennyire kis csöpp gyermekünk, aki pár hét alatt óriási változáson megy át, 1hónapos korukra egy ruhaméretet nőnek!

A műteremben megvalósítható a családdá válás megörökítése. Kellemes hangulatú, nyugodt légkör, felfűtött helység a babák igényeihez igazodva. 

Ahhoz hogy a képek változatosak legyenek öltöztetjük, közben az öltözékhez illő háttereket/takarókat is cserélem, és persze többféle pózban fotózom a babát, hogy az elkészült képek minél változatosabbak legyenek. Ettől lesznek egyediek és különlegesek!

 

Mikor érdemes újszülött fotózásra jönni?

Az újszülött fotózásra az első 10nap a legalkalmasabb, amikor még sokat alszanak, és természetes módon felveszik a pocakban töltött idő alatt kialakult magzatpózt. De természetesen minél korábbi életkorban fotózunk, annál könnyebb dolgunk van az újszülött fotózás során. Ezért a fotózást már érdemes a babavárás időszakában leegyeztetni, hogy én is úgy tudjam alakítani a munkáimat. 

Jó lesz a babámnak egy stúdióban?

Az újszülött fotózás bababarát stúdiómban történik, ahol abszolút minden adott a kényelemhez babának és anyukának egyaránt. Van pelenkázó, cumisüveg melegítő, és természetesen extra fűtés is, amivel jó melegre be tudjuk melegíteni a helységet, hogy a picurka levetkőztetve se fázzon. Minden újszülött fotózást alapos fertőtlenítés előz meg a baba maximális biztonságának érdekében. És nem mellesleg a stúdióban több szekrényre való kellékem van a nyűgösebb babák megnyugtatására.

Rengeteg egyedi kiegészítőből lehet választani, hogy a képek különlegesek és sokfélék legyenek. A megfelelő világításnak köszönhetően gyönyörű családi képek is készülhetnek igény esetén. 

 

Mit hozzatok az újszülött fotózásra?

-Ha tápszert eszik a baba kérlek hozzatok tápszert

-Baba víz

-Pelenka

-Cumi vagy amivel szoktátok nyugtatni/altatni (természetesen a fotókon nem lesz a szájában, csak az altatáshoz használjuk)

– Ha Anyuka profi sminket szeretne, nagyon fontos hogy a baba otthonában készüljön el, hogy a műteremben már csak a babára figyelhessünk.

Szerencsére magam is átélhettem milyen az élet egy újszülöttel, kisbabával, kisgyermekkel. És miközben egymást tanultuk, megtanított még jobban elfogadni a gyermekek személyiségét, és megtanított még jobban alkalmazkodni Hozzájuk. A gyermeknevelésben inkább az egyéniségük elfogadásával történő terelgetésben hiszek, mint a katonás csak a saját elképzeléseim szerintiben. És mindez vonatkozik az újszülött fotózás-okra is.

 

Újszülött fotózás árak

error: Védett tartalom !!