Rólam

Végh Erika fotós & grafikus

A kezdetek:

A szenvedély gyerekkoromban kezdődött egy Cmenával.  A jó példa előttem (szüleim) és talán a művészi hajlam öröklése által jutottam erre a pályára.  Bár kislányként, amikor megkérdezték, mi leszek, ha nagy leszek, még nem voltam biztos benne hogy fotós, de azt tudtam hogy művész. Próbálkoztam festészettel, rajzzal, majd a kirakatrendezés felé kacsintgattam.  Végül a sors belevetett a fotózásba lassan 20 éve. Már akkor fotóztam, amikor még nem is tudtunk a digitális technika előnyeiről, így én még úgy tanultam meg a fényképészetet, hogy volt 24 # vagy 36 # amiben nem volt rontási lehetőség.  Hiszem, hogy a tudást nem a digitális fényképezőgép törlési lehetősége adja meg.  A művészet az ember vérében van, de a technikai tudást folyamatosan fejleszteni szükséges.  Ezért végeztem egyéni és csoportos tanulmányokat egyaránt. És mivel a divatirányzatok is folyamatosan változnak, ezért én is folyamatosan tanulok, megújulok, hogy haladjak a korral.

Fotózás:

Számomra a fotózás ”szerelem” és éppen ezért (is), minden munkám teljes odaadással készítem. Maximalista vagyok magammal és ezáltal a kezemből kikerülő munkákkal szemben is. Legkedvesebb fotótémám a kismama, újszülött, baba, gyermekfotózás, s mióta én is édesanya lehetek ez csak fokozódott. Legnagyobb örömömre két gyermek édesanyja lehetek, így a gyermekekkel való tapasztalatban sincs hiány :) Még több érzékenységgel, megértéssel tudom végezni a picikkel és nagyobbakkal való foglalkozást.

A fotós kiválasztásánál fontos szempont a fotós művészi stílusa. Minden művész a saját egyedi stílusában tud csak kiteljesedni és a képekből a maximumot kihozni. Ezért érdemes elsődleges szempontként a képei alapján választani.

Mióta elérkeztünk a digitális világba és a digitális gépek bárki számára könnyen elérhetőek, sajnos nincs akkora értéke ennek a szakmának, mint amit megérdemelne. Nagyon sok fotós lett, épp ezért úgy gondoltam valami többet/mást szeretnék nyújtani, mint a „tömeg”….

Grafika

Az első gyermekemmel otthon töltött idő alatt mindannyian elgondolkozunk a hogyan tovább kérdésén. Én végül a továbbtanulás mellett döntöttem, elvégeztem egy alkalmazott grafikus tanfolyamot. Ezáltal a fotóimba is tudok belevinni egy kis pluszt és még egy új hobbi/szerelem munkával is kiegészült az életem. Szóval a grafikus iskola elvégzése után már nem csak a Photoshop-ot tudom magasabb szinten kezelni, hanem megtanultam az Illustrator és az InDesign kezelését is. Utóbbi alkalmas könyv tördelésre is, de bevallom ez nem az én szívem csücske. Ami kedvenc lett az az arculattervezés, kimondottan szeretem az elegáns, letisztult, minimál megoldásokat. És ha már arculattervezés ide tartozik minden amire egy vállalkozásnak szüksége lehet: logó, névjegykártya, szórólap, plakát. Természetesen vannak saját ötleteim, de ebben is józan keretek között elfogadom az ügyfél véleményét. A legeredményesebbnek azokat a projekteket gondolom, ahol a külön elképzeléseinket tudjuk közös tető alá hozni, hogy a végeredménnyel mindannyian elégedettek legyünk. 

Véleményeket rólam és munkáimról IDE kattintva tudod elolvasni.

vegh erika e1435518987962

Személyes rész

Milyen vagyok, mint ember? Nagyon-nagyon szeretek beszélgetni, nevetni és sztem sokat is beszélek, bár ez nem mindig pozitív :D Munka közben is jól esik beszélni, embereket megismerni, abszolút extrovertált típus vagyok. Épp ezért is kedvelek emberekkel együtt dolgozni, mindenkinek érdekel az útja, a személyisége, minden, amit szeretne megmutatni magából. Természetesen mindenkinek tiszteletben tartom a határait. Számomra a legkedvesebb emlékű munkák mindig azok, ahol végig tudjuk „csacsogni”, akár nevetgélni az együtt töltött időt.

Fejlődés:

Bár nem a papíron múlik, de rendkívül fontosnak tartom a folyamatos fejlődni akarást. Hiszen rohamos sebességgel fejlődik a technika, és minden ami a fotózással kapcsolatos. Alázatosnak kell maradnunk, és sosem esni abba a hibába, hogy azt hisszük az adott dologról már mindent tudunk. A jó pap holtig tanul :)

okj
error: Védett tartalom !!