Kismama fotózás

„KISPAPABARÁT” kismama fotózás, semmi sem kötelező, még a mosolygás sem!

A férfiak(kispapák) nagy átlagban ódzkodnak a fotózásoktól. Ezt abszolút elfogadom, tiszteletben tartom. Mindig fotózás előtt egyeztetjük, hogy mennyi képen szeretnének rajta lenni, és nem is erőltetek Rájuk semmit. Fontosnak tartom, hogy Ők is jó élménnyel gazdagodjanak.

Nagyobb testvérek és apukák bármennyi képen részt vehetnek, amennyihez csak kedvük van.

Miért érdemes kismama fotózással megörökíteni ezt az időszakot?

Ha majd gyermeked nagyobb lesz és kérdezi Ő hogyan érkezett, megmutathatod Neki a képeket, hogy Anya hasában növekedett. A kicsik is nagy örömmel nézegetik a kismama fotókat.

A kismama fotózás a női lét egyik legszebb állapotának megörökítése. Egy nő ilyenkor teljesedik ki, és ilyenkor sugárzik róla a boldogság. Megszépül, ragyog. Igen, TE is! Tudom, hogy ilyenkor legtöbben bálnának érezzük magunkat, sokszor nehézkesek bizonyos mozgások. De amit nem látsz Magadon, hogy micsoda kisugárzásod lett a Benned növekedő pici kis élettől! Sokszor látom, hogy nők önbizalomhiánnyal küzdenek, és nem hiszik el magukról, hogy káprázatosak. Igyekszem ezt a képeken megmutatni, hogy Te is lásd mennyire tündökölsz.

Amilyen hosszúnak tűnik az elején a várandósság, mégis olyan gyorsan eltelik, és utólag már csak a fotózás képei lesznek kézzel fogható emlékek….

Mikor ideális kismama fotózásra jönnöd?

A várandósság 28-34 hete körül érdemes leginkább a kismama fotózásra sort keríteni. Ekkor már látványosan gömbölyödik a pocak, de még nem kell aggódni a sürgető idő miatt. És amit még érdemes figyelembe venni, hogy az utolsó hetekben már olyan méretű lehet a pocak, hogy nagyon leszűkíti a fotózási lehetőségeket, mert már kényelmetlen a póz vagy már nem előnyös.

De fotóztam már olyan kismamát, aki inkább „szexi” fotókat szeretett volna a várandósságáról, így Ő a kisebb méretű pocakot szerette volna emlékbe eltenni. Így Vele pár héttel korábban készítettük el a fotóit, az ideálisnak tartott hetek helyett.

Valamint ikerterhességnél is előnyösebb egy koraibb időszak. Kényelmesebb is, és nem kell a babák korábbi érkezésétől tartani.

Kivel jöhetsz a várandós fotózásra? Páros/családi, tesós kismama fotózás?

A kismama fotózás nem korlátozódik kizárólag a kismamára, hiszen az Édesapa is fontos része ennek a gyönyörű történetnek. De természetesen annyi képen vesz részt, amennyi Neki komfortos. Ha nem az első gyermeketek várjátok, akkor természetesen a testvér is szerepelhet a képen, sőt közös családi fotót is kérhetsz.

A nagyobb tesó bevonásával nagyon cuki képek tudnak készülni. Náluk is próbálunk semmit sem kötelezővé téve, inkább játékkal, trükkökkel bevonva a fotózásba. Jobban szeretem és a gyerekeknek is sokkal nagyobb élmény, ha közös hangulatok vannak megörökítve, nem kötelező kamerába csíííííz. Ellenkezik a gyerekek természetével és a fotón is látszik, ha a mosoly ki van erőltetve. Egy ölelés, puszi, akár csikizés, sokkal természetesebb hangulatot, és sokkal több érzelmet tud megmutatni.

Miért épp engem érdemes választanod?

cca 25éve filmre kezdtem fotózni, és azon is tanultam meg, így sokkal nagyobb rutinra tettem szert, mert ott nem volt javítási lehetőség, mint a digitális gépeknél.

Sokféle témában kipróbáltam magam, így sokféle ismeretet, tapasztalatot szereztem. Dolgoztam sok évet fotólaborban, ami szintén sokat hozzáadott a tanulási folyamataimhoz.

A műtermi világítást is külön tanultam, több helyen is, így arra is figyelek, ha szemüveges vagy, ne csillanjon róla vissza a fény.

Grafikusként professzionális eszközökkel dolgozom. Nem csak arcszélig retusálok, hanem figyelek rá, hogy a tested többi részével összhangban maradjon a bőrtónus.

Miben tudok segíteni Neked?

Az emberi oldal, hogy két gyermekem van, két teljesen eltérő várandóssággal és szülésélménnyel, így abszolút empatikusan tudom megközelíteni a várandósság időszakát. Szeretem az embereket, nyitott személyiség vagyok, szeretek beszélgetni, másokat megismerni. Ez pedig nagy segítségedre lehet, ha a fotózáson szükséged van egy kis oldódásra. Nem hagylak Magadra, instruállak, és végig megteszek mindent, hogy jól érezd/érezzétek Magatokat. Nem teszek semmit, ami feszélyez. Mindent egyeztetünk a készülendő fotókkal kapcsolatban.

Mindent megteszek, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyem a kismama fotózást, hogy ne csak szép képeket, de szép emlékeket is kapj ;) 

Segítek a kellékeket összeválogatni. Sok éves tapasztalatomból adódóan támogatlak, hogy a legjobbat hozzuk ki a fotóitokból. Fontosnak tartom, hogy a stílusotok mindig jelen legyen a fotókon. A beállításokban is igyekszem megmutatni a legelőnyösebb oldalad. Valamint képzett grafikusként a retusálásra is nagy hangsúlyt fektetek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne változtassak meg stílusjegyeket, és a retusálás természetes maradjon. De szintén a legelőnyösebb oldalad mutassa a legtermészetesebb látvánnyal.

További képek a Facebook oldalamon

kismama fotozas
Kismama fotózás by Végh Erika
error: Védett tartalom !!