Kismama fotózás

 

A kismama fotózás a női lét egyik legszebb állapotának megörökítése. Egy nő ilyenkor teljesedik ki lelkileg, és ilyenkor sugárzik róla a boldogság. Megszépül, ragyog. Igen Te is! Sokszor látom, hogy gyönyörű nők „szenvednek” önbizalomhiányban, és nem hiszik el magukról. De igyekszem ezt a képeken megmutatni, hogy Te is lásd mennyire tündökölsz. Ezért is érdemes megörökíteni ezt a csodálatos időszakot. Amilyen hosszúnak tűnik az elején úgy elröppen ez a pár hónap, és utólag már csak a fotózás képei lesznek kézzel fogható emlékek….

Miért érdemes megörökítened a babavárás csodás időszakát?

Mert ilyenkor teljesedik ki egy nő. Édesanyává válik, és ez minden hölgyet gyönyörűvé tesz. Egy pici kis élet, aki annak ellenére, hogy soknak tűnik az a bizonyos kilenc hónap, mégis oly gyorsan elillan. És a képek fognak segíteni felidézni ezeket a csodás perceket, hónapokat. És ha majd nagyobb lesz és kérdezi Ő hogyan érkezett, megmutathatod Neki a képeket, hogy Anya hasában növekedett. A kicsik is nagy örömmel nézegetik a kismama fotókat.

Mikor érdemes a kismama fotóidat elkészíttetned?

A várandósság 28-34 hete körül érdemes leginkább a kismama fotózásra sort keríteni. Ekkor már látványosan gömbölyödik a pocak, de még nem kell aggódni a sürgető idő miatt. És amit még érdemes figyelembe venni, hogy az utolsó hetekben már olyan méretű lehet a pocak, hogy nagyon leszűkíti a fotózási lehetőségeket, mert már kényelmetlen a póz vagy már nem előnyös. Sajnos sokszor a várandósság vége felé már vizesedik a kismama teste és ez eltorzíthatja a testképet. A vizesedést retusálni sem lehet, mert nem tudni, hogy előtte hol voltak a testhatárok.

De találkoztam és fotóztam már olyan kismamát, aki inkább „szexi” fotókat szeretett volna a várandósságáról, így Ő a kisebb méretű pocakot szerette volna emlékbe eltenni. Így Vele már pár héttel korábban készítettük el a fotóit, az ideálisnak tartott hetek helyett.

Valamint ikerterhességnél is előnyösebb egy koraibb időszak. Kényelmesebb is és még biztosabb, hogy a babák tutira bent lesznek még a fotók elkészítéséhez lebeszélt időben.

Kivel jöhetsz a várandós fotózásra? Páros/családi kismama fotózás?

A kismama fotózás nem korlátozódik kizárólag a kismamára, hiszen az Édesapa is fontos része ennek a gyönyörű történetnek. Ha nem az első gyermeketek várjátok, akkor természetesen a testvér is szerepelhet a képen, sőt közös családi fotót is kérhetsz.

Ugyanolyan fontos tagja a nagyobb tesó is a családnak, és a bevonásával nagyon cuki képek tudnak készülni. Náluk is próbálunk semmit sem kötelezővé téve, inkább játékkal, trükkökkel bevonva a fotózásba. Jobban szeretem és a gyerekeknek is sokkal nagyobb élmény, ha közös hangulatok vannak megörökítve, nem kötelező kamerába csíííííz. Ellenkezik a gyerekek természetével és a fotón is látszik, ha a mosoly ki van erőltetve. Ezért nagyon nem hiszek, a nézz a fotós nénire és mosolyogj képekben. Olyan készül bőven a bölcsis, óvodai, iskolai tömeggyártásban készült fotókon. Egy szeretgetős bújás, puszi, akár csikizés, sokkal szebb hangulatot és sokkal több érzelmet tud megmutatni.

Miért épp engem érdemes választanod?

Egész felnőtt életemet fotók és fotósok között töltöttem. Filmre kezdtem fotózni, és azon is tanultam meg, így sokkal nagyobb rutinra tettem szert, mert ott nem volt javítási lehetőség, mint a digitális gépeknél.

Sokféle témában kipróbáltam magam, így sokféle ismeretet, tapasztalatot szereztem. Dolgoztam sok évet fotólaborban, ami szintén sokat hozzáadott a tanulási folyamataimhoz.

A műtermi világítást is külön tanultam, több helyen is, így arra is figyelek, ha szemüveges vagy, ne csillanjon róla vissza a fény. Valamint a fény a kép alapja, szakértő világítás nélkül nincs profi fotó.

Grafikusként professzionális eszközökkel dolgozom. A monitorom színkalibrálva van, így nem lesznek narancssárga, és egyéb bőrszínre nyomokban sem hasonlító képeitek.

Nem csak arc szélig retusálok, hanem figyelek rá, hogy a tested többi részével összhangban maradjon a bőrtónus.

Ez a szakmai oldal nagyon röviden 🙂

Miben tudok segíteni Neked?

Az emberi oldal, hogy két gyermekem van, két teljesen eltérő várandóssággal és szülésélménnyel, így abszolút empatikusan tudom megközelíteni a várandósság időszakát. Szeretem az embereket, nyitott személyiség vagyok, szeretek beszélgetni, másokat megismerni. Ez pedig nagy segítségedre lehet, ha a fotózáson szükséged van egy kis oldódásra. Nem hagylak Magadra, instruállak, és végig megteszek mindent, hogy jól érezd/érezzétek Magatokat. Nem teszek semmit, ami feszélyez. Mindent egyeztetünk a készülendő fotókkal kapcsolatban.

Mindent megteszek, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyem a kismama fotózást, hogy ne csak szép képeket, de szép emlékeket is kapj 😉 

A férfiak(kispapák) nagy átlagban ódzkodnak a fotózásoktól. Ezt abszolút elfogadom, tiszteletben tartom. Mindig fotózás előtt egyeztetjük, hogy mennyi képen szeretnének rajta lenni, és nem is erőltetek Rájuk semmit. Fontosnak tartom, hogy Ők is jó élménnyel gazdagodjanak.

Segítek a kellékeket összeválogatni. Sok éves tapasztalatomból adódóan támogatlak, hogy a legjobbat hozzuk ki a fotóitokból. Fontosnak tartom, hogy a stílusotok mindig jelen legyen a fotókon. A beállításokban is igyekszem megmutatni a legelőnyösebb oldalad. Valamint képzett grafikusként a retusálásra is nagy hangsúlyt fektetek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne változtassak meg stílusjegyeket, és a retusálás természetes maradjon. De szintén a legelőnyösebb oldalad mutassa a legtermészetesebb látvánnyal.

A hátterekről….

Mindig felmerül kérdésként, hogy a háttereket utólag teszem a képekhez digitális programmal? Nem, az egy nagyon nehezített és időigényes megoldás lenne. Mindig fotózás előtt választjuk ki közösen, figyelembe véve a választott ruhák stílusát. A háttér ezért ott jelenik meg fizikailag mögöttetek, a kép már azzal készül el.

További információk: ITT

További képek a Facebook oldalamon

A terhesség egy nagyon szép és különleges időszak, amit érdemes megörökíteni. A terhességi fotókkal ezeket az emlékeket hűen meg tudjuk őrizni, amit az egész család élvezhet jó sok éven keresztül. Ez a fotósorozat lehetővé teszi, hogy mindenki megőrizhesse az anya különleges pillanatait, és egyben megmutassa, milyen mély érzelmeket tudott kiváltani a családtagok között. Abban az esetben, ha később gyermeket vállalnátok, akkor ezek a fotók szép emlékeket fognak nyújtani és segítenek újra emlékezni. A kismama fotók készítése által megerősödik az anya és gyerek közötti kötődés is. Az ilyen fotókat igazán értékes emlékként tarthatjuk meg, ami örök emlékezetet teremt az anya és gyermek közötti szoros kapcsolatról.
Fontos a kismama fotós személyének kiválasztása. Nézd meg a fotós portfólióját, és olvasd el az ügyfelei véleményét. Mindig érdemes megbizonyosodnod arról, hogy a fotós elég tapasztalt ahhoz, hogy a várandósságot egy kismama fotózáson megörökítse.

kismama fotozas
Kismama fotózás by Végh Erika
error: Védett tartalom !!