Babafotózás, családi, szülinapi fotózás

Babafotózás, családi fotózás, szülinapfotózás…

Miért fontos a totyogóknál a babafotózás? …mert minden Édesanya tudja, hogy egy szempillantás alatt elrepül a baba és kisgyermekkor. Mert az újszülöttek napról-napra változnak, a totyogók, gyermekek szinte mindennap tanulnak valami újat, hogy újra és újra ámulatba eshess milyen nagy kislány/kisfiú már….

Érdemes megörökíttetni ezt a csodálatos időszakot, mert utólag már az emlékek összemosódnak, de ha van miről felidézni csodás érzés lesz újra és újra nosztalgiázni. Már az újszülött korból átlépve a totyogó korba is csak ámulsz, hogy mi mindent tud már a kis emberpalántácska, pár hónap leforgása alatt milyen óriási változásokon ment keresztül….

 

A választható háttereket ITT tudod megnézni

 

A szülinapi fotózásokról bővebb információ: Szülinapi fotózás

 

A babák már egész picikén kész egyéniségek. Igyekszem ezt a babafotózás-on is tükrözni. Éppen ezért nem szoktam erőltetni és nem is szeretem Róluk a kínosan beállított fotókat.  A játékba belefeledkezve tudnak igazán önmaguk lenni. Természetesen így is megoldható, hogy a kamerába nézzenek, csak nem lesz az a természetellenes arc Rajtuk, mint amikor Rájuk szólunk, hogy itt repül a kismadár, mosolyogj. Főleg gyermekkorban már nagyon oda kell figyelni erre, mert akkor nem a valódi énjük/arcuk marad meg emlékül. Remek kis trükkök vannak annak kivitelezésére, hogy természetesnek, mégis boldognak örökíthessük meg Őket. 

Sokszor felmerül a kérdés ha babafotózás-ra jöttök, akkor “beleférne-e” a családról is közös képeket készíteni, természetesen igen. Viszont a stúdió méreteiből adódóan maximum 5ember fér el kényelmesen, ezt kérlek vegyétek figyelembe.

 

Mikor érdemes jönni babafotózásra?

Az első évben rengeteget változnak, apró kis tehetetlen babából önálló lépésekre képes emberpalánta cseperedik. Rengeteget változnak, így a nagy mozgások időszakában igazán látványos változásokat lehet megörökíteni. Amikor már tudja hason tartani magát, amikor felül, kúszik-mászik, feláll, és a várva várt első lépések ezek mind tökéletes fotótémák.

Ha szeretnél egy igazán különleges sorozatot az első évről:

Kattints ide: Babafotózás-Az első év

 

Hogyan készüljetek a babafotózásra/családi fotózásra? Mit hozzatok?

Családi képekhez anyukának smink.  Készítheted saját magadnak, de a legjobbat egy profi sminkes tudja kihozni.  Ne félj, egy jó sminkessel nem veszíted el a természetességed. 

 

Beszéljétek meg előre a legkisebbel is mi fog történni! Sokan nem hiszik, de nagyon is számít!

 

Családi képekhez öltözzetek harmonikusan,  nem kell egyformában, csak harmonizáljatok egymással kontrasztban. Ne legyenek a ruhátokon nagy vasalt/nyomott minták, mert elvonják az arcról a figyelmet. Anyagában mintás lehet,pl csíkos, kockás, stb. Hozzatok nyugodtan többfélét a stúdióban is összeválogathatjuk. Ha elégedetlen vagy a karoddal, ne válassz ujjatlan ruhát/felsőt.

Itt gyűjtöttem egy kis ajánlót a ruhaválasztásra: Ruhák fotózásra

Kicsiknek akiknek általában mumus az öltözés,  egyszínű fehér body vagy felső, és szintén fehér harisnya (a vastagabb típus) vagy leggings a kislányoknak.

Farmernadrág, fehér body/póló kisfiúknak.

Ez nagyban megkönnyíti, hogy kevesebbet kelljen a picit öltöztetni, így tovább tart a türelmük a fotózáson. Váltóruhának érdemes inkább gombolósakat hozni, mert a gyerekek általában az öltözésnél a fejükön áthúzott ruhadarabokat részesítik közutálatban. 🙂

Enni-innivaló (a piciknek és nagyobbacskáknak is gyorsan elfogy a türelmük, ha valamiben hiányt szenvednek) Van cumisüveg melegítőm is. Viszont arra minidig fontos figyelni,hogy a pici szája ne maradjon maszatos, mert közeli fotóknál nagyon előnytelen.

Ha jön, a pici foga kérlek hozzatok Dologélt/Dentinoxot vagy bármit amivel gyorsan lehet a fájdalmán segíteni

Hozzátok el a cumiját vagy azt a tárgyát, amit megnyugtatásra használtok.

Ha még nem szobatiszta pelus, nyugodtan bármikor cserélhető, hogy meglegyen a pici komfortérzete

Kérlek, érkezzetek pontosan vagy picit korábban, mert a Ti időtökből megy, és annyival kevesebb kép tud készülni. Köszönöm szépen megértéseteket! Valamint késés esetén mindenki picit stresszes lesz, és ez nincs jó hatással a picikre.

 

Családi és babafotózás árak

.

 

error: Védett tartalom !!