Újszülött fotózás Dóráékkal

Újszülött fotózás Dóráékkal

Dóráék a baba-mama fotózást választották, így a kismama fotózás után újra találkoztunk Ádám megérkezésekor az újszülött fotózáson.
Dóriék kismama fotóit IDE kattintva tudod megnézni.
Ádám nyolc napos korában jöttek el hozzám az újszülött fotózás ra. Az újszülött fotózás egy rendkívül nehéz feladat, ugyanis ilyenkor abszolút nincs irányítás a kezünkben. Minden a babától függ, és egy ilyen picurka baba hangulatát rettentő sok minden befolyásolja. A frontok, éhség, pocakfájás, anyuka illatának a hiánya, és még rengeteg dolog. Szóval újszülött fotózáson inkább csak úszunk az árral, és próbáljuk „kihasználni” a legkedvezőbb pillanatokat. A baba egyéniségétől is nagyban függ, hogy mennyire tudunk gyorsan haladni. Nagy általánosságban a fiúk mindig kicsit nyugtalanabbak és nehezebben altathatók, de persze mindig vannak babák akik megcáfolják ezt a hiedelmet.
Ádám is így tett nagy szerencsénkre. Eleinte csak nézelődött, megfigyelte a körülötte zajló eseményeket, aztán kicsit beszundított így elkészülhettek az alvós képek. Persze nem kényeztetett el, mert a mély alvásos fázisig nem merült el álommanók világában, így a pózokba „rendezés” kicsit nehézkesebb. Beigazítom, majd mire a gépet fotózásra felemelem már át is rendezte a „terepet” :) Így végül a pózokat is Ő irányította.

Sokféle kép volt még tervben, de végül Ádám úgy érezte már készült elég képe, és ennek hangot is adott, így „meghajoltunk az akarat előtt”, és feladtuk a fotózást Róla. Amikor a babáknak elege van olyankor még a közös családi képeket el lehet készíteni, így egy gyors családi fotózás után véget ért az újszülött fotózás.

Mindig örülök, ha a babát váró párok a baba-mama csomagot választják, mert annyira jó a pici kis életkéjüket is megismerni, megtudni, hogy ki lakott a pocakban. Ráadásul újszülöttekkel lenni a leghálásabb dolog a világon. Ők mindenkit elbűvölnek, a szuszogásuk, az illatuk, a selymes bőrük, egyszerűen számomra Ők az élet csodái.

„A világ minden gyermekkel újra kezdődik…”
(Henry David Thoreau)

 

jszülött fotózás 2714 jszülött fotózás 2715 jszülött fotózás 2716 jszülött fotózás 2717 jszülött fotózás 2719

 

error: Védett tartalom !!