Új korszak….

A nagy álom…. kismama fotós, baba fotós

Ez egy hosszabb elmélkedős, szentimentális poszt lesz a saját életemről, folyamatban lévő szakmai változásaimról. Már jó ideje érlelődik bennem az érzés, hogy vannak részek az életemből/munkámból amiket el kell engednem ahhoz, hogy teljes energiáimat arra fordítsam amitől igazán kiteljesedek.

Húsz éve fotózom esküvőket, nagyon sok esküvőn vehettem részt, sok embert ismerhettem meg, ezért hálás vagyok a sorsnak. Analóg géppel kezdtem, filmre fotóztam, az első csomag árak még 24 #, vagy 36 # filmekre voltak lebontva. Azóta óriásit fejlődött a technika, digitális fényképezőgép amikből szinte évente jön ki új, jobb, minőségibb. Mobiltelefon, amikben már olyan kamera van, hogy lassan kompakt fényképezőgépekre már nem lesz szükség. És sajnos hozott magával negatív változásokat. Amikor például a gyűrűhúzást úgy fotózom, hogy nem tudok a lényegre koncentrálni, mert a legjobb szög nyújtotta szabad helyért kell vetődnöm. Sok az önjelölt fotós, márpedig épp ezért nem vonzott soha a sajtófotó, mert a művészet és a küzdelem számomra távol állnak egymástól. Szóval húsz év után elérkezett az utolsó csepp a poharamba, és eljött az érzés, hogy már nem tesz boldoggá. Márpedig alkotni, profi minőséget létrehozni így nem lehet. A szertartások meghittsége még mindig nyújtaná az érzést, mert annyira jó látni, amikor két ember ennyire szereti egymást. Családdá válnak, és idővel megérkezik egy csodás kisember aki kiteljesíti az életüket…

Kismama fotós

… úgyhogy erre lépek tovább, az életnek már csak erre a szakaszára fogok energiákat fektetni. Kismama fotós, baba fotós nekem már csak ez az utam. Ez a legcsodásabb időszak egy nő életében, amikor a testében létrejön egy új élet, számomra ez mindig maga a csoda. A nők ilyenkor sugároznak, boldogok, gyönyörűek. Szeretek a közelükben lenni, kicsit Velük újraélhetem ezt a csodát, ami nagy szerencsémre nekem is megadatott. És épp ez is az okok között szerepel, hogy befejezek egy korszakot, ahol reggel elindultam itthonról, és másnap hajnalban értem haza. A gyerekeim, Ők az elsők és legfontosabbak. Nagyon-nagyon szeretem a munkám, belebetegednék, ha nem csinálhatnám, de ha túl sokat kell távol lennem a családomtól azt megsínylem, így már nem tudom vállalni a hosszú távolléteket, az éjszakázásokat.

Baba fotós

Ez a folyománya a kismama fotózásnak, hogy „idekint” is találkozhatom Velük. Baba fotósként megörökíthetem életük fontos szakaszait. Hatalmas csodák, mind egyéniségek, én még a hisztis/sírós fotókat is szeretem, azok is ŐK. :) A legjobb érzés amikor a Szülők újra és újra elhozzák hozzám a kis tündérkéiket, hogy megörökíthessem a cseperedésüket. Nagyon jó érzés, és rettentő hálás vagyok a bizalmukért.

Összegzés :) Ezentúl esküvői fotózást nem vállalok, kizárólag családi események megörökítését. Családi fotózás, kismama fotózás, újszülött fotózás, baba és gyermekfotózás. A tőlem megszokott maximalizmussal :)

error: Védett tartalom !!