Szonja baba újszülött fotózás

Az újszülött fotózás a 8 napos Szonja babával úgy kezdődött, hogy épp mielőtt odaértem, jól kialudta magát. Bár az előzetes egyeztetéseknél mindig megbeszéljük, hogy lehetőleg az érkezésem előtt jó lenne, ha picit ébren lenne, hogy könnyebb dolgunk legyen, de természetesen ez nem szentírás. Ha a baba aludni akar nagyon, akkor hagyni kell, mert túlfárad, és még nehezebben lesz altatható. Ilyen piciknél amúgy is az igény szerinti etetésben, altatásban, stb. hiszek.

Szóval kipihent Szonja baba úgy döntött, Ő inkább nem maradna le a körülötte zajló eseményekről. Ezért az újszülött fotózáson végig vígan nézelődött és rácsodálkozott mindenre. Szemei annyira kifejezőek és csodaszépek, hogy az ember szinte elfelejti minden gondját, ha belenéz. Bár vannak picik, akiknek kimondottan előnyösebb az alvós kép, de Szonja baba gyönyörűséges szemei már ilyen picikén is figyelemre méltóak. Szonja is, mint az ilyen korú gyerekek, még annyira picike és annyira törékeny, hogy szinte azt sem tudjuk, hogyan fogjuk meg, hogyan vegyük a karjainkba. Amellett, hogy pár kép ugyan sikerült, amin alszik, nagyrészt ébren volt. Szinte az egész újszülött fotózáson fent volt és együtt élte át annak minden pillanatát anyukájával és apukájával. Szeretem a fekete-fehér és szépia képeket, mert a maga egyszerű valóságában mutatja meg a rajta szereplő embereket. Ezért is készült apukával és anyukával is egy-egy ilyen fotó, mert „egyszerűen szép”. Az ilyen és hasonló képeken csak azt látja az ember, amit tényleg látnia kell. Az anyai és apai örömöt, a kötődést, szülő és gyermek közti kapcsolatot és persze a szeretetet.

Minden újszülött fotózás kihívást jelent, hisz nem tudhatjuk, mikor kezd el sírni a baba, hogyan reagál a fényképezőgépre, milyen körülmény lesz az, ami valami miatt nem tetszik neki. Viszont Szonja nagyon ügyes volt és sikerült megörökíteni mennyire bűbájos ez a kislány. Mivel Szonja még nagyon pindurka, így csak bízni tudok abban, hogy Szonja is legalább annyira élvezte az újszülött fotózást, mint én.

Ui.: Még egy hapcizós képet is sikerült elkapni 🙂

Újszülött fotózás galéria

ujszulottfotozas_7177 ujszulottfotozas_7178 ujszulottfotozas_7179 ujszulottfotozas-274 ujszulottfotozas-275