Odorshome-babaszoba kellékek

Kreatív babaszoba kellékek – Odorshome

 

Hogyan jött a vállalkozás ötlete?

Akkoriban költöztünk össze első otthonunkba a férjemmel. Költséghatékony megoldásokat kerestünk szinte mindenben, így amit csak tudtunk, magunk készítettünk el, barkácsoltunk össze, vagy éppen burkoltunk le. Elő kellett venni a kreatív énünket, hiszen nem csak az anyagi korlátok szabtak határt, de a helyszűke is. Frappáns, praktikus megoldásokra törekedtünk, főleg tárolás terén. Például olyan pici előszobánk van, hogy mindössze egy ember fér el benne: itt kellett megoldanunk valamennyi cipő, kabát, táska, textil szatyor, téli ruházathoz kiegészítők tárolását, immáron két gyermeknek is. Keskeny bútorokkal rendeztük be, ám az apróságoknak nem találtunk megfelelő megoldást. Hát készítettünk egyet. Ez lett a fali tároló, amit azóta vállalkozásként manufakturális jelleggel gyártunk.

Mennyire érezted nehéznek az indulást?

Akkoriban, 2011-ben még elég volt egy jó termékkel megjelenni és szívesen vásárolták. Így azt mondanám, hogy szerencsénk volt, s a lelkes első néhány vásárlónak hála, könnyen indultunk. A nehézséget inkább ma érzem, amikor már nem elég csak a jó termék, a megbízható márka vagy a kiváló ár-érték arány: mindezeket kommunikálni és reprezentálni is tudni kell, egyre magasabb szinten. Szerencsére a rengeteg, több, mint 1200 termék eladással a hátunk mögött már sokan jó hírünket viszik, így egyre több otthont díszít a fali tárolónk, de többi, babaszoba kiegészítőnk is.

Mit szeretsz a munkádban legjobban?

Rajongok a textilekért, így számomra a legélvezetesebb része a folyamatnak a textil kiválasztása, persze minden egyes alkalommal a vásárlóval való egyeztetés alapján. Felmérem az igényt, s aszerint állítom össze számára a kínálatot, melyből szabadon választhat. Szeretem, hogy mindenkinek egyedi és ízlésének, a lakás berendezésével harmonizáló terméket alkothatok meg. Persze a munkám szerves részét képezi a varrás is, amit még a sokadik darabnál is tudok élvezni, hiszen kikapcsol, feltölt. Amikor pedig a gyerekek alszanak, akkor tudok időt fordítani az online marketing feladatokra, amely egy csendesebb, kreatívabb szakasz szövegírással, képszerkesztéssel.

Mik a munkádnak a nehézségei?

Két kisgyerek mellett természetesen a megfelelő mennyiségű munkára fordítható IDŐ megtalálása. Legkönnyebben a varrásra tudok időt szakítani, mivel azt a részt a gyerekek is nagyon élvezik. Csecsemőkorban a monoton zakatolás megnyugtatja őket, így nem volt nehéz leülnöm varrni, később, a totyogó- és kisgyermekkorban pedig tevőlegesen is élvezik: utánozzák a mozdulataimat, odajönnek méricskélni, segíteni. Kimondottan kihívásnak és nehézségnek az online marketing munkát tekintem, hiszen ebben nem vagyok szakember, igyekszem folyamatosan tanulni és minél több ismeretet megszerezni annak érdekében, hogy az online megjelenésünk is kifogástalan lehessen, akárcsak a termékeink.

Ha a férjemet kérdeznéd, biztosan a műhely hiányát említené meg, mint nehézséget a munkája során: sajnos nincsen lehetőségünk zárt műhely építésére, így télvíz idején is kint a szabad ég alatt dolgozik a faanyaggal, legyen akármilyen zord az idő..

Milyen anyagokkal dolgozol, mik a kiválasztás szempontjai?

Termékfüggő, hogy mire van szükség. A formapárnákhoz és a baba kezekbe készülő termékekhez magas minőségű pamutvásznat használok, amik elképesztően sokféle mintával kaphatóak. Szinte nem volt olyan téma, amit ne tudtam volna megvalósítani: ha zenerajongónak készült a párna, akkor hangjegy mintás volt az igény, ha balerinának, akkor balett táncos. A fali tárolók, zsákok esetében viszont inkább a tartósságra, terhelhetőségre kell koncentrálni, így vastagabb vászon anyagokkal dolgozom.

Hogy született meg a formapárna/számpárna gondolata?

Az évek során nagyon sokat segítettek vásárlóink, akik sokszor álmodtak meg maguknak olyan terméket a meglévő kínálatunk mellé, amit addig még nem készítettünk, ám az első darab után hamar népszerűvé váltak. Ilyenek a formapárnák is, amit nagyon szeretnek a gyerekek – a kisfiam rajong a saját bálna mintás betűpárnájáért, születése óta a kiságyát díszíti, de mára ülőpárnaként is funkcionál a meseolvasáskor. A számpárnákat pedig azok az Anyukák kezdték el rendelni, akik babafotózásra, születésnapos fotózásra készültek gyermekükkel, s szerették volna feldobni a képet valami egyedi és beszédes kellékkel. Van, aki a gyermek első születésnapjától egészen 7 éves koráig minden évben választott egy számpárnát a fotózáshoz, persze mindig más tematikával, mintával. Jó lesz ezeket a képeket majd később visszanézni.

Van kedvenc terméked, vagy amit a legjobban szeretsz készíteni?

Mindig a legújabb a legnagyobb kedvenc, így most a textil zsákokért vagyok oda. Már el is képzeltem, hogy a kisgyerekek milyen kincseket rejtenek majd bele, s milyen örömmel pakolnak ki belőle, vagy viszik éppen magukkal az utazásokra.

batch 6odorshome 1436 copy batch IMG 5719 batch IMG 7824 batch IMG 8110 batch IMG 8114

A fotók nem saját készítésűek, Odorshome-tól kaptam a vendégcikkhez.

Saját fotóimat Odorshome formapárnáival pedig a babafotózás galériában. Babafotózás

A rólam készült vendégcikk sajnos az Ő oldalukon már nem elérhető. 

 

error: Védett tartalom !!