Kismama fotózás

Kismama fotózás…

…a női lét egyik legszebb állapotának megörökítése. Azért csak az egyik, mert talán az a legszebb, amikor már a karodban tarthatod, átölelheted, megpuszilhatod… vagy amikor már Ő is átölel és azt mondja: “Anya szeretlek” ennél szebb és felülmúlhatatlanabb érzések nincsenek a földön. 

A terhesség 6-8 hónapja között érdemes leginkább a kismama fotózásra sort keríteni. Ekkor már látványosan gömbölyödik a pocak, de még nem kell aggódni a sürgető idő miatt. És amit még érdemes figyelembe venni, hogy az utolsó hetekben már olyan méretű lehet a pocak, hogy nagyon leszűkíti a fotózási lehetőségeket, mert már vagy kényelmetlen a póz, vagy már nem előnyös. A helyszínt Te választod, műteremben vagy szabadtéren szeretnéd. A kismama fotózás nem korlátozódik kizárólag a kismamára, hiszen az Édesapa is fontos része ennek a gyönyörű történetnek. Ha nem az első gyermeketek várjátok, akkor természetesen a tesó is szerepelhet a képen, sőt közös családi fotót is kérhetsz. A műtermi és szabadtéri fotózásoknál hangulatban van óriási különbség. Öltözködés szempontjából pedig a műterem kényelmesebb. A műtermi kismama fotózásnál abszolút el tudunk menni a művészi irányba, akár kevesebb ruha, de sokféle kiegészítővel lehet különlegessé, sejtelmessé tenni a képeket. Szabadtéren pedig inkább a természetesség élvez előnyt, de a szabadtéri képek mindig időjárásfüggőek.

.

A választható háttereket ITT tudod megnézni

.

Hogyan készülj a kismama fotózásra?

  • Kismama fotózáshoz nagyon “kell” a smink, ha amúgy nem szoktad sminkelni Magad, akkor is szükséges a fotózáshoz, mert a fények nagyon “levesznek”.  A szép végeredményhez profi, szakember által készített smink szükséges, de ne félj, hogy emiatt elveszik a természetességed, mert a jó sminkes megőrzi ezt.
  • A ruhád (amiben jössz) kérlek, olyat válassz ami nem szorítja a pocakod, tehát nem hagy a bőrödön nyomot.
  • Egy legfrissebb ultrahang kép
  • Kispapás fotókhoz öltözzetek össze, nem kell egyformában, csak harmonizáljatok egymással tónusban.
  • A lazább képekhez nagyon kedvelem a fehér egyszínű felső – farmernadrág összeállításokat.
  • Bő ruhák, felsők elrejtik a pocakot, így a fotózáshoz nem előnyös, szintén nem előnyösek a vastag kötött pulóverek.
  • Az öltözékhez illő cipő, de ebből nem kell választék, mert nagyon kevés képnél használjuk.
  • Ne legyenek a ruhátokon nagy feliratok
  • A művészibb képekhez kérlek hozz egy-egy szett fehér vagy testszínű, és fekete fehérneműt. Legjobb, ha a melltartó pántja levehető.
  • Kérlek érkezzetek pontosan, mert a Ti időtökből megy, és annyival kevesebb kép tud készülni. Köszönöm!

 .

Ezek csak a személyes dolgok, de természetesen nagyon sokféle kiegészítőm van (tüllszoknya, csipkeruhák, stb.), és folyamatosan bővítem a készletet, hogy mindig legyenek újdonságok.

Mivel én is lehettem már olyan szerencsés, hogy átélhettem ezeket a csodás hónapokat, így abszolút empatikusan tudom megközelíteni a pózokat, fáradékonyságot bármit ami ilyenkor felmerül. Mindent megteszek, hogy könnyebbé és élvezetesebbé tegyem a kismama fotózás t, hogy ne csak szép képeket, de szép emlékeket is kapj 😉